گزارش بازدید از پروژۀ عمرانی بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی نور
گزارش بازدید از پروژۀ عمرانی بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی نور
استاد: جناب اقای دکتر سیدمحمدحسین دهناد
تهیهکننده: مهساسادات وحیدی
(نمایندۀ دانشجویان درس سیستمهای مبتنی بر وب)
◂ اطلاعات پروژه:
◃ نوع سازه: بتنی به همراه قاب خمشی ویژه به همراه میراگر اصطکاکی
◃ مساحت کل زیربنا: 65000 مترمربع
◃ تعداد طبقات: 12
◃ نوع کاربری: درمانی
◃ موقعیت: استان قم، شهر قم
◃ وضعیت: درحال اجرا
◃ کارفرما: دفتر آیت الله العظمی سیستانی _ شرکت شفایاران نور عرفان
بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی نور با مدرنترین و مجهزترین تجهیزات پزشکی، دارای ظرفیت 506 تخت در 12 طبقه و زمینی به مساحت 80 هزار مترمربع و با زیربنای حدود 65 هزار مترمربع، با حمایت آیتاله سیستانی در بلوار آیتاله بروجردی شهر قم، در حال احداث است.
این بیمارستان شامل بخشهای تخصصی و فوق تخصصی مانند قلب و عروق، مرکز جامع سرطان با بخشهایی شامل پزشکی هستهای، اعصاب و روان، بستری مردان و زنان، آزمایشگاه بالینی و پاتولوژی و آزمایشگاه اورژانس، تصویربرداری، زایمان و سزارین، جراحی سرپایی، بخشهای تشخیصی - درمانی، آزمایشهای فیزیولوژیک، تستهای ریوی، بخش ناباروری، مراقبتهای ویژه، گوارش و کبد، دیالیز، سنگشکن، رادیوتراپی، بخش نوزادان و کودکان، فیزیوتراپی و بازتوانی است .
◂ ویژگی های شاخص پروژه:
◃ این سازه، اولین پروژۀ ایران است که از سیستم سازۀ بتنی به همراه میراگر لرزهای اصطکاکی بهره میبرد. میراگر لرزهای یا همان دمپر برای کاهش ارتعاشات ساختمان در حین زمینلرزه استفاده میشود . انواع مختلفی از تجهیزات میراگر برای استفاده در ساختمانها وجود دارد و میرایی به کمک اصطکاک، یکی از موثرترین روشها برای استهلاک انرژی زمینلرزه به شمار می رود. دمپر اصطکاکی براساس قواعد مربوط به یک ترمز اصطکاکی که انرژی جنبشی را به وسیلۀ اصطکاک به حرارت تبدیل میکند، عمل می نماید. میراگر اصطکاکی به ساختمان کمک می کند که بتواند به صورت بازگشتپذیری ارتعاش کند و انرژی زمینلرزه را مستهلک نماید . این امر منجر به صرفهجویی قابل توجهی میشود، چرا که المانهای سازهای میتوانند در جهت کاهش هزینه، بهینهسازی شوند.
◃ سالن آمفی تئاتر این مجموعه، با ویژگیهای خاص، ظرفیتی بالغ بر 350 نفر را داراست.
◃ نکتۀ قابل توجه دیگر، هلیپد این بیمارستان است. علاوه بر دو سرویس پلهای که در اضلاع شمالی و جنوبی این هلی پد وجود دارد، دسترسی سریع از محل هلیپد به اتاق عما توسط آسانسور فراهم شده تا در کمترین زمان بیمار مورد جراحی قرار گیرد.
◃ در این بیمارستان به طراحی داخلی توجه ویژهای شده است تا نهتنها تمام امکانات مورد نیاز بیمار در دسترسش باشد، از فشارهای روانی وارد بر بیمار هم کاسته شود. بهعنوان مثال در هر بخش ، اتاقی با فضای خانگی برای استفادۀ بیمارانی که به مدت طولانی در بخش بستری هستند، اختصاص داده شده است.
◃ در اتاقهای ایزولۀ مخصوص بیماران عفونی، تاسیسات به نحوی طراحی و اجرا شدهاند تا هیچ انتقال هوایی به فضاهای دیگر بیمارستان صورت نگیرد.
◃ در قسمت مربوط به ICU بهدلایل کاربردی از ستون سقفی بهگونهای استفاده میشود که همۀ تاسیسات و تجهیزات مورد نیاز در داخل آن قرار گیرند.
◃ یکی دیگر از نکات قابل توجه در این پروژه، دیوارهاست. کلیه دیوارها از گچبرگ (کناف) ساخته شدهاند و عایق مناسبی برای رطوبت و دما هستند.
◃ سیستم نما نیز چه از لحاظ طراحی و چه از لحاظ عملکرد، ویژگیهای جالب توجهی دارد. بهعنوان مثال در این سیستم، یک ریل دور تا دور ساختمان اجرا شده است که وسیلهای با قابلیت حمل 3 نفر بر روی آن سوار میشود. این وسیله، وظائف مختلفی ازجمله تمیزکاری را بر عهده دارد.